Ljubimci Forum Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Prosinac 16, 2018, 11:01:38
Forum Pomoć Traži Prijava Registracija
Novosti: U?ivajte u boravku na na?em forumu, zabavite se i educirajte kako bi i vama i va?im ljubimcima su?ivot bio lak?i i ugodniji. Posebnu pa?nju bismo vam htjeli skrenuti na Veterinarski kutak te na vrlo aktualnu temu Ne kupujte pse od ?vercera ili na farmama pasa.
O na?inu na koji forum funkcionira mo?ete vi?e nau?iti u podforumu O forumu, a molimo vas i da pa?ljivo pro?itate pravila foruma te se pona?ate u skladu s njima, tako da i dalje ostanemo najbolji, najve?i i najedukativniji forum o ku?nim ljubimcima u Hrvatskoj.

     
+  ljubimci-forum
|-+  Psi naši najdraži:
| |-+  Prehrana kućnih ljubimaca (Moderatori: Rijeka, elf)
| | |-+  Što psi SMIJU jesti?
« natrag naprijed »
 Str: [1] 2 3 ... 30 Dolje Ispis
Autor Tema: Što psi SMIJU jesti?  (Posjeta: 107883 )
Old Yeller
Moderator
Manager
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 7703


Labrador never had a bad day


WWW
« : Listopad 15, 2003, 11:22:43 »

Ja sam jednom prije nekoliko godina,kad se kujica zadnji put kotila dodavao malo mekinja(posije-na to si mislio) svima u hranu.I mami i tati i djeci,kad su malo narasla.Uglavnom u mlijeko ili jogurt.Tada sam vidio učinak mekinja na probavu.
Doslovno sam imao minsko polje oko kuće.Na svakih nekoliko kvadrata bi osvanula hrpica u jako kratkom vremenu.Bilo je tada još 5-6 malih i dva velika psa.Mali su otišli,a sa vremenom sam i starima prestajao davati mekinje.Zamjenjivao sam ih sa purom(kukuruzna krupica).Ali ponekad bi se vraćao na posije/mekinje.

Znam za takav učinak čišćenja pomoću mekinja,jer smo ih i mi za sebe(ljudi mislim)često koristili kao dodatak prehrani(Probavin,jedna kašika u šolju mlijeka).
Sad ne znam je li to što štetno za štence.Mislim da nije bilo,dapaće.Kako je u tom slučaju istiskivanje analki.
Moj je dojam da bi se slobodno moglo svakom odraslom psu dodati kašika mekinja u hranu dnevno.šta radi probave,šta radi B vitamina.To sam mislio na  mjeru za velikog psa tipa 30 tak kila i više.

šta vi mislite o tome.Drago mi je da si spomenio posije,jer sam baš mislio pokrenuti to pitanje.
-->
Evidentirano

njoko
Moderator
Manager
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 7051


eeee njoko, njoko...


« Odgovor #1 : Prosinac 09, 2003, 01:10:41 »

Da li mlijeko moja starica smije? Kad mi se prolije na pod,u sekund ga obliže,ne triba mi ni krpa.
-->
Evidentirano

Old Yeller
Moderator
Manager
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 7703


Labrador never had a bad day


WWW
« Odgovor #2 : Prosinac 09, 2003, 01:25:24 »

Ja dajem kozje,za sada još uvije kuhano,za prve dane,ali kasnije će ići sirovo,jer šteta ga je kuhati.Kozje ne treba kiseliti.
Ne znam za med,radi šećera da li još smijem u ovom uzrastu.Je li tko od vas zna.Mislim pritom na onaj recept na prvoj strani topica Pitanja za Animacanisa.Baš mi treba taj odgovor za med i njegove šećere,smije li se ili ne.Jer to nisu isti šećeri,saharoza kao bijeli u prehrani,jedino ako ne mute.Al imam neke pouzdane,valjda im mogu vjerovati.
-->
Evidentirano

animacanis
Super user
**
Offline Offline

Postova: 693



« Odgovor #3 : Prosinac 09, 2003, 11:34:29 »

Med je odličan, a da budeš siguran mute li ili ne mute, stavi med na par sati u hladnjak.Ako se počne kristalizirati, ne mute.Med koji ne kristalizira nije pravi.Isto vrijedi i za maslinovo ulje.Ako kristalizira, djevičansko je, ako ne, nema veze s djevičanstvom. andjeo
-->
Evidentirano
Old Yeller
Moderator
Manager
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 7703


Labrador never had a bad day


WWW
« Odgovor #4 : Prosinac 09, 2003, 10:26:07 »

Za maslinovo imaš još jedan trik sa hladnjakom,ako se poćme odvajati nije ćisto nego mješano sa biljnim.
-->
Evidentirano

animacanis
Super user
**
Offline Offline

Postova: 693



« Odgovor #5 : Prosinac 10, 2003, 09:49:43 »

Nisam to htio napisati prije, da nekoga iz Dalmacije ili bilo kojeg maslinarskog kraja ne uvrijedim, ali sada ću napisati što sam vidio u jednoj od najstarijih uljara na našem Plavom Jadranu.Ti si OY sigurno u njoj bio.Vrlo je visoko.
Majstori su se cijelo vrijeme žalili kako nemogu postići cijenu, a kad su hladno prešanje završili, pričekali su da završe s kuhanjem i sve skupa lijepo pomiješali.Na to smo im moj prijatelj i ja izračunali koliko su mogli dobiti za litru onog hladno prešanog koliko za kuhano akoliko za ovaj bučkuriš.No Balkancu ni brojke ne dopiru do pameti.Samo su nas bijelo gledali i nastavili po svojem.
Ista je priča i sa  lavandinim uljem.Francuzi izvoze najviše i najskuplje na svijetu, a hvarsko je, po analizama u francuskim laboratorijima, skoro 100% kvalitetnija.Ali Hvarani nisu majstori za prodati.Kad im je predočen projekt po kojem bi daleko skuplje prodali svoje ulje i bez troškova koje imaju u prodaji po malim morskim gradićima u tijeku sezone na štandovima, kao problem i sporna točka priče pojavila se je zarada onih koji su napravili i koji bi sproveli projekt u djelo.Hrvatski jal! I dalje ih viđam kako po ljetu prodaju sa kartonskih kutija vičući:"Hvarska lavanda!"
-->
Evidentirano
Nikola
New user
*
Offline Offline

Postova: 7



« Odgovor #6 : Prosinac 10, 2003, 03:49:08 »

Divljač - NE? A  ima za kupit konzerve s divljači...

Npr. skuha se cela stara čuča. Zeme se meso, složi u paketiće i zamrzne. Onda kad se treba se samo odmrzne paketič. Je ok tak spremati meso?
-->
Evidentirano
Nikola
New user
*
Offline Offline

Postova: 7



« Odgovor #7 : Prosinac 10, 2003, 05:41:04 »

Kvočka, kokoš. Od sad bum bolje književno...
-->
Evidentirano
animacanis
Super user
**
Offline Offline

Postova: 693



« Odgovor #8 : Prosinac 10, 2003, 08:04:21 »

Citat: Nikola
Kvočka, kokoš. Od sad bum bolje književno...

Da, jer tamo gdje kažu čuča, postoji i šatrovački.... party, pa bi netko gao to protumačiti kao kuhanje i smrzavanje one šatrovačke čuče.. icon_razz
-->
Evidentirano
Old Yeller
Moderator
Manager
*****
Offline Offline

Spol: Muški
Postova: 7703


Labrador never had a bad day


WWW
« Odgovor #9 : Prosinac 11, 2003, 12:18:51 »

Citat: animacanis
Nisam to htio napisati prije, da nekoga iz Dalmacije ili bilo kojeg maslinarskog kraja ne uvrijedim, ali sada ću napisati što sam vidio u jednoj od najstarijih uljara na našem Plavom Jadranu.Ti si OY sigurno u njoj bio.Vrlo je visoko.
Majstori su se cijelo vrijeme žalili kako nemogu postići cijenu, a kad su hladno prešanje završili, pričekali su da završe s kuhanjem i sve skupa lijepo pomiješali.Na to smo im moj prijatelj i ja izračunali koliko su mogli dobiti za litru onog hladno prešanog koliko za kuhano akoliko za ovaj bučkuriš.No Balkancu ni brojke ne dopiru do pameti.Samo su nas bijelo gledali i nastavili po svojem.
Ista je priča i sa  lavandinim uljem.Francuzi izvoze najviše i najskuplje na svijetu, a hvarsko je, po analizama u francuskim laboratorijima, skoro 100% kvalitetnija.Ali Hvarani nisu majstori za prodati.Kad im je predočen projekt po kojem bi daleko skuplje prodali svoje ulje i bez troškova koje imaju u prodaji po malim morskim gradićima u tijeku sezone na štandovima, kao problem i sporna točka priče pojavila se je zarada onih koji su napravili i koji bi sproveli projekt u djelo.Hrvatski jal! I dalje ih viđam kako po ljetu prodaju sa kartonskih kutija vičući:"Hvarska lavanda!"


Znam jako dobro o čemu govoriš.
A bučkuriš je svugdje,samo negdje još u pristojnim količinama,a negdje brate bezobrazno pretjerano.
-->
Evidentirano

Hyla
Moderator
Manager
*****
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 5960



« Odgovor #10 : Prosinac 11, 2003, 09:26:21 »

Riječnik dijalekata.... MO?E, dapače.
što se ulja (maslinovog) tiče. Mi smo tu imali sreću. Kako već 5 godina ljetujemo kod jednih prekrasnih ljudi na Dugom otoku, a oni sami rade ulje (vidjeli smo i kako i gdje), tako svako ljeto kupimo ulje od njih. A ovo ljeto sam dobila i pravi, pravcati kantarion (gospina trava u maslinovom ulju).
-->
Evidentirano


Money will buy you a pretty good dog, but it won't buy the wag of his tail...
Zry
Developer
****
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 4283



« Odgovor #11 : Prosinac 11, 2003, 09:37:57 »

Mislim da bez obzira kako ga ljudi prave, jos uvijek je mnogo bolje od onoga koje kupujemo u trgovinama. Mi svoje nabavljamo sa Vela Luke, famozno je a najveci show je kad je branje maslina. Ja imam 4 ogromne masline (duple), beremo ih zajedno sa susjedima koji prave ulje, no nikada ne dobijemo niti kapljicu tog ulja icon_eek!
-->
Evidentirano

max
Administrator
Manager
*****
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 11407



WWW
« Odgovor #12 : Prosinac 26, 2003, 10:51:57 »

evo jedan zanimljiv link o prehrani pasonja naših najdražih icon_biggrin

http://www.yourpurebredpuppy.com/health/common/feeding.html

ipak sam ga iskopirala icon_wink
-->
Evidentirano

  
 "Dogs are not our whole lives, but they make our lives whole!"
max
Administrator
Manager
*****
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 11407



WWW
« Odgovor #13 : Siječanj 13, 2004, 01:08:19 »

Pročitala sam da bulldog ne smije uopće jesti nikakvu soju, pa me zanima zašto?
-->
Evidentirano

  
 "Dogs are not our whole lives, but they make our lives whole!"
max
Administrator
Manager
*****
Offline Offline

Spol: Ženski
Postova: 11407



WWW
« Odgovor #14 : Siječanj 13, 2004, 01:34:46 »

Ima li eukanuba takve proteine? Onda je valjda Maxu zato izbijala ona alergija čak i kad sam mu probala dati lamb&rice, pošto je vet rekla da je možda u pitanju piletina.
-->
Evidentirano

  
 "Dogs are not our whole lives, but they make our lives whole!"
 Str: [1] 2 3 ... 30 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines
Marketing: oglašavanje na forumu
Powered by: GEM Studio
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!