Ljubimci Forum Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
Rujan 06, 2010, 03:35:52
Forum Pomoć Traži Prijava Registracija
Novosti:
Marketing - za oglašivače
Obratite se publici koja želi vidjeti vaš oglas! Naše stranice okupljaju interesnu grupu posjetitelja što omogućava maksimalnu izloženost oglasa vašoj ciljanoj publici koja traži i želi kupiti upravo ono što vi nudite.
Cijena oglašavanja na Internetu je povoljnija nego oglašavanje u drugim medijima, a vaš oglas je dostupan 24 sata svakog dana u godini.

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte na marketing@gemstudio.hr

GEM Studio - izrada web stranica i hosting

+  ljubimci-forum
|-+  FCI I - Ovčarski i govedarski psi (osim Švicarskih govedarskih pasa)
| |-+  Ostale pasmine I FCI grupe (Moderatori: Frenchi, JANA)
| | |-+  BRIARD
« natrag naprijed »
 Str: 1 2 [3] 4 Dolje Ispis
Autor Tema: BRIARD  (Posjeta: 5992 )
Hastur
New user
*

« Odgovor #30 : Rujan 26, 2005, 05:00:45 »

Hvala lijepo za komplimente Antiju.
Briardi su najljepši uživo i u slobodnom kretanju na veeelikoj livadi. Po mogućnosti da se sprema ili već divlja neka oluja.
Uff kako Anti voli kada šiba vjetar s kišom, grmi i sjeva... Neopisiv je osjećaj biti uz takvo biće, sav blatan, mokar i sretan.
Kako apsolutno vladaju prostorom i stapaju se sa prirodom. To njihovo nadgledanje granice livade i kretanje u krugu vlasnika kao da klizi.
Svi su briardi veličanstveni.
Ali NE zbog svojeg izgleda, VEĆ ZBOG svoje nepatvorenosti temperamenta. Moraš biti briard u duši ako želiš imati briarda pokraj sebe.
Čujem da ima briarda u Zagrebu. Žao mi je što vlasnici nemaju podršku u smislu poznavanja potreba pasmine jer su naročiti kada je riječ o školovanju, ponašanju, prehrani,DNA zdrastveni pregledi... Ja sam zapravo najviše naučila prekopavajući po netu, nešto manje u kontaktima s nekim iskusnijim briardskim znalcima koji se šeću po specijalkama.
Opet sam razvezala priču.
Ima nekih nezaobilaznih linkova za briarde na Antijevoj stranici, izdvajam:
- http://www.briards-fr.com/  (to mi je "mus" stranica, Francuski klub gdje možete naći friške info o Nationale Selection '05) ,
- http://www.uebb.net/  (Europski Berger de Brie klub)         .
Pozdrav,
Hastur
-->
Evidentirano
mario...
Mini user
*

Spol: Muški

« Odgovor #31 : Oľujak 10, 2006, 08:46:48 »

BRIJARSKI OVČAR

Opći izgled:
Brijar je rustikalan, snažan pas, skladne građe, temperamentnog hoda i postojane naravi.

Glava:
Snažna, dosta duga. Čeoni prijelaz je naglašen i dijeli glavu u lubanjski dio i predio njuške, koji moraju biti jednake dužine. Glava je obrasla obilnom dlakom koja formira bradu, brkove i obrve. Čelo je lagano zaobljeno. Njuška je snažna s dobro razvijenim i snažnim čeljustima. Ne smije biti preširoka ni preuska. Nosnik je ravan. Nos je taman, dobro pigmentiran s jasno naznačenim nosnim otvorima.

Zubi:
Veliki, bijeli, zdravi. Zubalo je škarastog ugriza.

Oči:
Vodoravno položene, velike, tamne, mirnog i inteligentnog pogleda.

Uši:
Visoko usađene. Kupirane uši moraju biti nešto kraće od polovine dužine glave, a pas ih nosi uspravno. Nekupirane uši pas nosi preklopljene.

Vrat:
Umjerene dužine, elegantan, snažan, lijepo usađen.

Tijelo:
Nesto duže, snažno. Prsni koš je dubok, prostran, lijepo oblikovan. Leđa su ravna i čvrsta. Sapi su lagano zaobljene.

Prednje noge:
Snažnih kostiju, mišićave. Noge su međusobno paralelne, a gledane sa svih strana, moraju biti okomite na tlo. Došaplje ne smije biti kratko ni jako položeno. Šape su snažne, okrugle (po obliku između macjih i zečjih). Nokti su snažni, tvrdi, dobro pigmentirani. Tabani su snažni i tvrdi.

Stražnje noge:
Snažnih bedara, dobrih kuteva. U stavu moraju biti paralelne. Brijar na stražnjim nogama posjeduje dvostruki zapapak koji predstavlja pasminsku odliku. Dvostruki zapapci moraju biti sastavljeni od dva košćata dijela s noktima i smješteni što bliže zemlji.

Rep:
Snažan, dobro odlakan, pri vrhu može biti lagano savijen. Pas ga nosi opuštenog. Vrh repa seže do vrha došaplja ili maksimaino 5 cm ispod njihova vrha. Na kraju ne smije biti savijen u stranu, niti ga pas smije nositi ustranu ili iznad trupa.

Dlaka:
Lagano valovita, duga, gusta, suha, elastična. Dužina dlake kreće se izmedu 7 i 14 cm. Kvaliteta poddlake je veoma bitna jer utjece na konzistenciju dlake. Sve boje su dozvoljene, osim bijele. Poželjnije su tamnije boje.

-->
Evidentirano
surefire
Administrator
Manager

Spol: Ženski

Istina iznad svega

« Odgovor #32 : Oľujak 10, 2006, 08:50:06 »

Prekrasan pas, luda sam za velikim, dugodlakim psima.
-->
Evidentirano

mario...
Mini user
*

Spol: Muški

« Odgovor #33 : Oľujak 10, 2006, 08:54:30 »

Super je, samo kako vidi kroz ovu dlaku  lmao icon_mrgreen
-->
Evidentirano
Maki
Our special friend

Zlato

« Odgovor #34 : Travanj 19, 2006, 10:20:18 »

Evo jednog ljepotana:

3. Desire Bohemia Elite (briard), Mojca Rupnik
-->
Evidentirano

...once cocker owner, forever cocker owner...

lp,
Marina
IvanaLeni
Super user
**

« Odgovor #35 : Srpanj 26, 2006, 01:58:33 »

preslatki su mi ovi psi, evo jedan kratki filmić
http://www.akc.org/videos/breeds/briard.swf

-->
Evidentirano

Lorelei
Mini user
*

prase malo..

« Odgovor #36 : Listopad 08, 2006, 08:54:43 »

.prvi put sam vidjela briarda prije par dana kod Kvatrića...

ima kod mene na kvartu (Jordanovac,malo iznad kvatrica) jedan Briard..pas je ogroman i predivan..ali koliko znam zivi u stanu u neboderu(nisam sigurna al cini im se)..u setnji nikada nije pusten s lajne zato sto ne podnosi druge muzjake..zraci necim zbog ceg i miroljubivi muzjaci polude..tako da je ovom prekrasnom psu uskraceno ono osnovno-puno kretanja.. icon_sad mozda ljudi imaju negdje neki prostor gdje moze trcati,ali kazem-setnje obavezno na lajni i nema trcanja i igranja s drugim psima..
-->
Evidentirano

All of my memories keep you near,
your silent whispers, silent tears.
Together in all these memories I see your smile.
All the memories I hold dear.
anett
Developer

« Odgovor #37 : Listopad 08, 2006, 11:06:33 »

Briard je krasan pas samo previse dlake za moj ukus...  predsjednica naseg kluba se dugo bavila uzgojem.. njeni su psi cak bili na onoj pedigreovoj reklami prije par godina.. i bili su jako uspjesni na izlozbama...
-->
Evidentirano

Lorelei
Mini user
*

prase malo..

« Odgovor #38 : Listopad 09, 2006, 10:06:19 »

je,briardi su stvarno prekrasni ali su i stvarno ogromni  icon_eek istinabog izgledaju oni veliko i na slikama al kad sam ga vidla uzivo onda sam tek vidla kolki je  icon_mrgreen predivna pasmina,samo treba puno brige oko krzna..no ljubiteljima pasmine to sigurno ne pada tesko  icon_wink
-->
Evidentirano

anett
Developer

« Odgovor #39 : Listopad 09, 2006, 01:52:55 »

pa nisu bas ogromni  lmao
veliki jesu ...  to je takodjer i odlican radni pas 
kad ga covjek vidi kako skace na rukav  shvati da je to ipak ozbiljan i temperamentan pas...
i da kao i vecina dugodlakih pasa briardova dlaka iziskuje njegu i odrzavanje jer izlozbeni primjerci su fest odlakani.. i dlaka im je dosta dugacka...
meni su osobno drazi crni psi... sivog sam vidjela svega  2 puta  jer su dosta rijetki
-->
Evidentirano

Sanny
Manager

of Guardian Rottweiler

« Odgovor #40 : Listopad 09, 2006, 02:44:39 »

Ovo mi je prekrasna pasmina heart Isto sam vidjela briarda od Žuži pinklove1
-->
Evidentirano

Lorelei
Mini user
*

prase malo..

« Odgovor #41 : Listopad 09, 2006, 03:14:32 »

pa nisu bas ogromni  lmao

hm mozda je mom dozivljaju briarda kao ogromnog doprinjela teta koja ga je setala  icon_mrgreen
-->
Evidentirano

nina_d
Manager

..ti svitliš...

« Odgovor #42 : Lipanj 11, 2007, 10:11:57 »

EDS BOB

-->
Evidentirano

Ana and Mrki
User
**

« Odgovor #43 : Svibanj 27, 2008, 03:20:01 »

meni su oni predivna pasmina...moji roditelji su ga imali prije nego sam se rodila...ali je kad je bio star samo 2 godine razbolio se i preminuo...
meni su osobno lijepši svijetliji (zlatni ili bež) nego crni...
zanima me da li možda tko zna neku/e uzgajivačnice u hrvatskoj ili u nekoj od naših susjednih zemalja...
-->
Evidentirano

Pas je čovjekov najbolji prijatelj. =)
NIVES
Maxi user

INYABU

« Odgovor #44 : Kolovoz 25, 2008, 08:44:25 »

vidjela sam nekoliko Briard-a u svom životu, što na izložbama, a nešto i po gradu, zapravo vlasnica onog iznad Kvatrića je mama mog prijatelja....koliko god su mi se svidjeli ljepotom pinklove1..toliko mi nisu pasali jer je apsolutno svaki pas bio čak i preagresivan na mužjake icon_twisted..znači ni preko ceste nisam mogla proći s luppom...da se ovaj nije trgao s lanca...
..pa evo pitanje za znalce...Da li su Briard-i inače tako agresivnija vrsta...da li im je stvarno takav temperament..ili je ovakvo ponašanje više do vlasnika...?? icon_confused
-->
Evidentirano

Str: 1 2 [3] 4 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Marketing: oglašavanje na forumu