Ljubimci Forum Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
Rujan 03, 2010, 01:23:26
Forum Pomoć Traži Prijava Registracija
Novosti: Uživajte u boravku na našem forumu, zabavite se i educirajte kako bi i vama i vašim ljubimcima suživot bio lakši i ugodniji. Posebnu pažnju bismo vam htjeli skrenuti na Veterinarski kutak u kojem na vaša pitanja odgovara Tamara Ferari Miškulin - Veterinarska ambulanta Kućni ljubimci te na vrlo aktualnu temu Ne kupujte pse od švercera ili na farmama pasa.
O načinu na koji forum funkcionira možete više naučiti u podforumu O forumu, a molimo vas i da pažljivo pročitate pravila foruma  te se ponašate u skladu s njima, tako da i dalje ostanemo najbolji, najveći i najedukativniji forum o kućnim ljubimcima u Hrvatskoj.

GEM Studio - Hosting - Izrada web stranica

+  ljubimci-forum
|-+  SVI naši ljubimci osim pasonja i maca:
| |-+  Zečići, hrčci, vjeverice, tvorovi i ostali
| | |-+  TarraLand *Utočište kunića i divljih zečeva* i Udruga "Mrkvica"
« natrag naprijed »
 Str: [1] Dolje Ispis
Autor Tema: TarraLand *Utočište kunića i divljih zečeva* i Udruga "Mrkvica"  (Posjeta: 5938 )
Tarra
User
**

TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva

« : Studeni 20, 2007, 11:08:02 »

Prenosim sa zečjeg foruma:
Prošle godine nije bilo dovoljno snijega,pa sam zekane tada ako se sjećate uspjela u bijelini uhvatiti tek jednom...bolje za njih jer su cijelu zimu mogli gricnuti travicu,loše za nas jer nije bilo dovoljno obećanih slika  icon_biggrin

Ovaj vikend padao je snijeg...nije ga bilo pola metra pa da vidite kako propadaju i samo im uha vire,no ipak nisu kao obično bili razbacani po cijelom terenu i on se na prvi moment činio pust...

Neki su se skupili po rubovima terena pa sam na njih naišla u nekoj "meditirajućoj" pozi nakostriješenih leđa icon_biggrin

U njoj zekanica nije ostala dugo i ubrzo sam vidjela njenu rit   icon_eek   icon_rolleyes

Malo smo se skrivali iza grmlja s naznakama pošto je došla...

..dok ubrzo nisam shvatila zašto je tako odjurila od mene...naime bilo je vrijeme za gablec   icon_mrgreen

To me asociralo da jednoj grupici moram odnjeti papicu-dobili su mrkvice i kuruzu

a prekasno je shvatio što se događa onaj crni zekan koji se opet po neznam koji put "slučajno" pojavljuje u svakoj foto-priči koju prenosim iz zecocarstva   lucky

S negodovanjem je kopao po već praznoj kutijici shvativši da je propustio ono najbolje ..

Pa se zato prebacio na već također praznu limenu posudicu od kukuruza:

i mislim da je nakon toga baš zato pokušavao glumiti psića  icon_mrgreen

Imala sam adut u džepu i nagradila sam ga za ponovno slučajno poziranje  icon_biggrin

Vrativši se blizu kuće,zatekla sam i neke na polusuhom   icon_wink

dok neke na suhom  icon_wink

a neke na nedefiniranom mjestu za koje mogu samo ponoviti da ga vole ne samo jer je padao snijeg nego i jer su sigurni "odozgo"  icon_redface

što bi se moglo reći i za ovog malca koji je sigurnost našao ispod stare marelice..

....
Ubrzo nakon toga počela sam ih dozivati. Neki su ,poput Sjedog ,odmah reagirali neznajući niti što se nudi   lmao

što su vrlo skoro imali prilike saznati  icon_biggrin

Rezale su se dakle voćke,da se oslade. Zašto zimi? Kada je hladno,i kada ne cvijetaju niti iznose lišće?   ...dakle jer tada biljke "ne plaču".

Malci su se sve više odazivali  "zeko-zeko-zeko" zovu icon_razz  pa sam ih uspjela sliknuti "u skoku" dok su slijepo pratili mog dragog dok ih je vodio prema poslasticama   icon_biggrin

Neki su se svejedno i dalje držali postrance...

U biti zekani su mi se čudno ponašali čitav dan...nešto su osjećali u blizini...

...no o razlogu koji je i dokumentiran,neki drugi put...
Neki će se sjetiti Grahoraste koja mi je zadavala probleme  icon_biggrin

Bila sam u šetnji izvan terena i u pokušaju da napravimo zeko snijegovića iza lopte snijega ostala je otkrivena trava...nabrala sam par vlati i dala je onome koji se prvi odazvao na pozive pri povratku  icon_biggrin

A kasnije su svi bili nagrađeni za svoje sudjelovanje u ovoj priči..icon_biggrin

Ovo je moj pogled s prozora:  icon_cool

I za kraj:

-->
« Zadnja izmjena: Siječanj 20, 2009, 08:22:55 surefire » Evidentirano

my arci
Our special friend

Spol: Ženski

« Odgovor #1 : Studeni 21, 2007, 11:33:10 »

Tarra slike su prekrasne!
Volim zeke i imam jednog kući  icon_wink
Naprosto su divni  heart heart heart
-->
Evidentirano

Poklanjam krpelje obučene za akcije GSS-a!
kasja
Maxi user

šefica Zara

« Odgovor #2 : Studeni 21, 2007, 12:16:08 »

Divne slike!
Čekamo nastavak. lucky
-->
Evidentirano

Tiva
umoran basenji = sretan vlasnik
hoseki
Mini user
*

muž je motor auta, a volan drži žena

« Odgovor #3 : Prosinac 10, 2007, 05:43:29 »

famozne slike pinklove1
-->
Evidentirano

Mi hai fatto inamorare
Primrose
Mini user
*

« Odgovor #4 : Veljača 19, 2008, 01:20:38 »

Hm, ja na slici vidim zečeve, a ne kuniće. Kunića nema u prirodi.
-->
Evidentirano
Tarra
User
**

« Odgovor #5 : Svibanj 12, 2008, 01:13:59 »

Ispričavam se na dugom odsustvu.
Kunića ima u prirodi. Oduvijek ih je i bilo, a odondje smo ih i mi,ljudi ,uzeli.

Osnovne razlike između kunića i zeca:

Kunić ima kraće uši,kraća uha, živi u zajednicama,kopa nastambe pod zemljom gdje i ima mlade,koji se rađaju goli -bez dlake i slijepi, ovisni o majci još tjednima. Kunići rađaju više mladih nego zečevi.

Zečevi imaju dulje uši, prednje i stražnje noge,izričiti su individualci i ne žive u skupinama, nastambe su im iznad zemlje gdje i legu mlade, koji odmah vide ,imaju dlaku te su praktički odmah pokretni,te su nekoliko puta teži od beba kunića,no zato ih u gnijezdu ima manje.Osobnost im uvijek sadrži crtu onog divljeg u sebi te u odnedavnom radu s bebama divljih zečeva koje odhranjujem (trenutno ih ima  5 u stanu),izravno svjedočim i različitosti u karakterima divljeg zeca obzirom na kuniće.

Da ne nabrajam.
Na mojim gornjim slikama su,odgovorno tvrdim,kunići icon_wink
-->
Evidentirano

free_angel
New user
*

« Odgovor #6 : Svibanj 23, 2008, 06:53:37 »

prešlatki su... pusica...ja bih htjela imati tako puno zekana oko kuće....ili barem jednog u kući,ali mama neda,pa onda ništa icon_cry icon_sad....već ju dugo nagovaram,ali neda.....ako ništa barem imam svoju kujicu bernskog planinskog psa koju ne bi dala nizašto na svijetu icon_biggrin....velika pusica presatkim zekanima pusica heart pusica lgh
-->
Evidentirano
Tarra
User
**

« Odgovor #7 : Lipanj 09, 2008, 11:06:38 »

hvala na pusama :*

Zadnjih dana gradila sam kavez za prilagođavanje i postepeno puštanje odhranjenih beba divljih zečeva u prirodu. 3 su već na prilagođavanju u njemu, 3 kod mene u stanu i priključiti će se prijašnjima.
Radila sam i na internetskoj stranici.

Jučer navečer puštena je u i rad pod nazivom "TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva" Facebook Page / stranica.  lgh lgh lgh
To je oblik besplatne internetske stranice čiji je sadržaj vidljiv svima i ako nisu loginirani na facebooku te radi čega sam se i upustila u ovaj mali pothvat
 icon_lol icon_lol icon_lol

Posjetite link:

http://www.facebook.com/pages/TarraLand-Utociste-kunica-i-divljih-zeceva/31348301904

Dobrodošli u svijet zečeva i kunića koji sadrži pregršt albuma sa originalnim slikama, snimkama, pričama... a biti će ih još  icon_wink

Neke od slika iz TarraLand page albuma o divljim zečevima:

-->
Evidentirano

Dee Dee
Mini user
*

« Odgovor #8 : Lipanj 20, 2008, 02:10:32 »

Joj, maleni su preslatki heart
-->
Evidentirano

Doajen
User
**

Spol: Muški

Najbolji od najboljih

« Odgovor #9 : Srpanj 21, 2008, 05:18:10 »

Tarra, pa to je divno!!!
Svojevremeno sam pokušavao spasiti male zečeve koje sam našao dosta blizu leša raskidane majke. Vjerovatno su ju ubili psi. Stravio sam ih u kavez sa ženkom kunića koja je dojila svoje mlade; prihvatila ih je, sisali su normalno zajedno sa kunićima, no par dana kasnije su ipak uginuli. Ljudi su mi rekli da je mladunče divljeg zeca nemoguće othraniti na bočicu! Vidim da to tebi ipak ide:-)))
A da se karakter kunića i zeca itzekakop razlikuje, u to sam se itekako imao priliku uvjeriti...
-->
Evidentirano

Leo je postao dida
Tarra
User
**

« Odgovor #10 : Kolovoz 07, 2008, 10:53:35 »

Ide, pogotovo ovako s kavezom u svakom slučaju bolje nego da ljudi puste zeca izravno u prirodu bez prilagođavanja što nije dobro. Inače da nema načina pravilnog puštanja divljih zečeva u divljinu, prehranjivanje ne bi imalo smisla, .

Ljudi se konstantno javljaju, no najbitnije je educirati nalaznike beba divljih zečeva o prehrani zamjenskim mačjim mlijekom sa prObiotikom te sirupom protiv kokcidija, a nikako prehrani kozjim ili kravljim mlijekom jer tada ugibaju.

Otvorena je i službena stranica Utočišta kunića i divljih zečeva

linkwww.TarraLand.com

te radi lakšeg pamćenja odnedavno i www.utociste.com.

Albume slika ne stignem staviti, zasad je najvažniji tekst...za čitati ima mnogo materijala. A uz još teksta , mnoštvo fotografija te zanimljivih video zapisa tek čeka da bude objavljeno Wink
-->
Evidentirano

Tarra
User
**

« Odgovor #11 : Listopad 04, 2008, 07:11:57 »

Izdvajam iz novosti:

Priča o divljim zečevima na prilagođavanju na prirodu putem posebnog kaveza za podivljavanje u TarraLandu:
http://www.tarraland.com/divlji-zecevi-29-09-2008.html

Album slika o kunićima:
http://www.tarraland.com/galerija/kunici-7-7-2008/index.html

-->
Evidentirano

Tarra
User
**

« Odgovor #12 : Siječanj 20, 2009, 01:46:05 »

Dragi članovi i čitatelji foruma,

Objavljujemo da je Utočište kunića i divljih zečeva nako uskoro 11 godina postojanja i razvijanja konačno pokrenulo svoju Udrugu. Udruga će se financirati djelom iz članarina, te donacijama, i privatnim sredstvima TarraLanda kao i do sada.
Članarina i/ili donacija su oblik podrške koji je nama dobrodošao i uvelike nam pomaže u daljnjem ostvarivanju ciljeva i velikih planova.

Ovim putem pozivamo da postanete

ČLAN UDRUGE "Mrkvica" icon_smile !

URL udruge je www.TarraLand.com/Udruga-Mrkvica.html

ili odabirom polja "Udruga" u glavnom meniju sajta.
Ondje ćete naći osnovne podatke o Udruzi te obrasce za članove, kao i NOVI žiro račun udruge ukoliko želite uplatiti članarinu i/ili donaciju.
Za sva pitanja možete nam se obratiti na mail utociste[at]tarraland.com ili postaviti pitanje u obrascu kojeg popunjavate postajete li našim članom.

Za sve novosti u Udruzi i Utočištu preporučamo i link www.tarraland.com/novosti-i-clanci.html

Velika hvala svima koji su nas podržavali do sada
, te

unaprijed hvala na podršci koju nam dajete putem članstva!   heart

Dodajemo najnovije fotografije slikane u Utočištu (hvala zloćki na slikama)  lgh lgh lgh

danas sam bila u azilu i okinula oko 120 slika
ovo su samo neke od njih

zalazak u tarralandu

tessa

tarra

i još...

to je to
-->
Evidentirano

mea_kalli
User
**

Moje malo polubordersko zlato

« Odgovor #13 : Siječanj 20, 2009, 04:30:14 »

slobodno ih stavi gdje god misliš da treba  pusica
-->
Evidentirano

Nexi i njezino društvo - da nas lakše nađete icon_smile
Tarra
User
**

« Odgovor #14 : Rujan 24, 2009, 10:35:52 »

Pozivamo vas da nas posjetite na Bundeku u nedjelju, na Međunarodni dan zaštite životinja 4.10.2009.
Ovo je prvi put da sudjelujemo kao Udruga, pa dođite i provjerite što smo pripremili.
Poziv vrijedi uz vlasnike kunića, i za vlasnike drugih ljubimaca kao što su psići i mace, zamorčići, činčile, vjeverice... i za sve ostale ljubitelje životinja.

Također, ukoliko imate hranu ili donaciju za naše štićenike, ono što vaši ljubimci neće jesti, možete nam donjeti na Bundek.
Vidimo se    pusica

http://www.tarraland.com

.
-->
Evidentirano

Str: [1] Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Marketing: oglašavanje na forumu